Dobar tek!
Grašak pire odlično ide kao prilog pečenom mesu. Na tanjuru ga je lijepo vidjeti zbog svoje zelene boje, okusom se razlikuje od krumpir pirea zato što ima notu slatkoće.
GRAŠAK PIRE
trajanje pripreme 25 min., za 4 osobe
POTREBNO:
450g graška
50g maslaca
1/2 žličice soli
PRIPREMA: U proključalu vodu ubacite 450g graška i poklopite. Ja sam koristila zamrznuti.
Ostavite da grašak kuha cca. 20 min. Kad je kuhan procjedite ga i stavite u posudu.
Dodajte mu sol i maslac.
Protisnite ga kroz stroj za krumpir pire ili koristite gnječilicu.
Kad se pretvori u pire, servirajte kao prilog mesu. Dobar tek!!
Turistička zajednica područja „Slavonski Brod – Posavina“ pod...
17.06.2025. u 18:00
SLAVONSKI BROD – Putovanje učenika viših razreda Osnovne ško...
17.06.2025. u 16:00
BUKOVLJE – Na brdu iznad Bukovlja, u kući s pogledom na slavonske ravnic...
17.06.2025. u 10:00
Ako je ljeti vodostaj dozvoljavao, na pojedinim proširenjima korita moglo...
15.06.2025. u 20:00
Slavonski Brod – Iako se često smatra da je prostitucija stvar velikih gra...
15.06.2025. u 11:00
– Od početka srpnja pušače u Hrvatskoj očekuje novi financijski uda...
14.06.2025. u 20:00
Policijska uprava brodsko-posavska, u suradnji s Policijskom upravom osječko-bar...
14.06.2025. u 17:00
Hrvatska pošta izdala je službeno upozorenje građanima zbog širenj...
14.06.2025. u 14:00
SLAVONSKI BROD – U organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, ju...
14.06.2025. u 11:00
Slavonski Brod – Ljeto može početi! Danas, u petak 13. lipnja 2025., služb...
13.06.2025. u 10:00
Ponukani nedavnim tekstom objavljenim na portalu SBPozitivno, odlučili smo se os...
12.06.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD – U samom središtu grada, na potezu između Korza i C...
12.06.2025. u 18:00
Donji Andrijevci, 14. lipnja 2025. – 9:00 do 13:00 sati Ove subote, centa...
12.06.2025. u 16:00
Nekoliko fotografija i objava građana na društvenim mrežama ponovno su po...
12.06.2025. u 10:00
Grad Slavonski Brod nastavlja ulagati u lokalnu zajednicu i do...
12.06.2025. u 07:56
SLAVONSKI BROD – Visoke temperature i sušni periodi koji dolaze s l...
11.06.2025. u 16:00