Dobar tek!
ako sam zadovoljna ovim receptom,meni je jednostavno savršen.Štrudlice su sočne,mirisne,fineeeee u bilo kojoj kombinaciji.Pravila sam ih sa višnjama,kruškama,trešnjama,možete kao nadjev staviti bundevu i malo cimeta,sir,orahe što god volite. Kada se ispeče trebate čekati da se ohladi i poslužiti ako možete čekati da se ohladi jer taj miris mmmmmmm……uvijek ali uvijek se opečem jer jednostavno ne mogu čekati da se ohladi…ma nema šanse !!!
SLATKE ŠTRUDLICE SA VIŠNJAMA I KRUŠKAMA
za 3 štrudle, trajanje pripreme 60 minuta
POTREBNO;
12 tankih kora za savijače (pite) oko 1/2 kg
300 g višanja(il inekog drugog voća borovnice, trešnje, ribane jabuke) ili sir
150 g krušaka-ja sam stavila kruške iz kompota
3 jaja
4 dcl tekućeg jogurta(dalje ta ista čaša od jogurta je za mjeru )
2 čaše šećera
2 čaše griza
2 vanilin šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
obavezno ribana korica limuna-ja imam domaći koji nije šprican
1 žličica arome vanilije
prstohvat cimeta za kruške
1 kockica maslaca za premazati štrudle
PRIPREMA
Umutiti jaja,šećer i vanilin šećer sa pjenjačom 2-3 minute,pa redom dodavati jogurt,griz,prašak za pecivo,ulje,aromu vanilije i ribanu koricu limuna (ako imam domaći limun ako ne onda stavim onaj citro iz vrećice malo,aromu limuna).Sve dobro promješajte i smjesa je spremna.
Uzmite 1 koru za savijače i na nju obilato nanesite 6-7 velikih žlica smjese,prekriti drugom korom i opet premazati sa smjesom,prekriti 3 korom i ponovno smjesa,prekriti 4 korom i na nju staviti samo 2 žlice smjese i na početak kore nadjev višnje i pažljivo,lagano i bez pritiskanja zarolati i prebaciti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Ponoviti postupak sa preostalih 8 kora.
Ja sam napravila 2 štrudle sa nadjevom od višanja i jednu sa nadjevom od krušaka.
Višnje se ne šećere,ni kruške također jedino u kruške dodati malo cimeta za aromu …
Kada ste srolali sve 3 štrudle i stavili ih na papir za pečenje premažite ih sa kockicom otopljenog maslaca.
Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 200 C 25-30 minuta dok ne dobiju lijepu boju.
Eh sada slijedi najteži dio kada su pečene prekrite ih krpom i ostavite da se ohlade (nema šanseee)
I pospite šećerom u prahu.
Savijača sa višnjama je poslužena sa kuglicom sladoleda vanilija burbon i kriškom domaćeg limuna.
Savijača sa kruškama uz dodatak malo cimeta i kruške iz kompota ….
Uživajte u štrudlicama,nadam se da će Vam se svidjeti…do idućeg recepta iz Kuhinje ispod duge
Turistička zajednica područja „Slavonski Brod – Posavina“ pod...
17.06.2025. u 18:00
SLAVONSKI BROD – Putovanje učenika viših razreda Osnovne ško...
17.06.2025. u 16:00
BUKOVLJE – Na brdu iznad Bukovlja, u kući s pogledom na slavonske ravnic...
17.06.2025. u 10:00
Ako je ljeti vodostaj dozvoljavao, na pojedinim proširenjima korita moglo...
15.06.2025. u 20:00
Slavonski Brod – Iako se često smatra da je prostitucija stvar velikih gra...
15.06.2025. u 11:00
– Od početka srpnja pušače u Hrvatskoj očekuje novi financijski uda...
14.06.2025. u 20:00
Policijska uprava brodsko-posavska, u suradnji s Policijskom upravom osječko-bar...
14.06.2025. u 17:00
Hrvatska pošta izdala je službeno upozorenje građanima zbog širenj...
14.06.2025. u 14:00
SLAVONSKI BROD – U organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, ju...
14.06.2025. u 11:00
Slavonski Brod – Ljeto može početi! Danas, u petak 13. lipnja 2025., služb...
13.06.2025. u 10:00
Ponukani nedavnim tekstom objavljenim na portalu SBPozitivno, odlučili smo se os...
12.06.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD – U samom središtu grada, na potezu između Korza i C...
12.06.2025. u 18:00
Donji Andrijevci, 14. lipnja 2025. – 9:00 do 13:00 sati Ove subote, centa...
12.06.2025. u 16:00
Nekoliko fotografija i objava građana na društvenim mrežama ponovno su po...
12.06.2025. u 10:00
Grad Slavonski Brod nastavlja ulagati u lokalnu zajednicu i do...
12.06.2025. u 07:56
SLAVONSKI BROD – Visoke temperature i sušni periodi koji dolaze s l...
11.06.2025. u 16:00