Dobar tek!
ako sam zadovoljna ovim receptom,meni je jednostavno savršen.Štrudlice su sočne,mirisne,fineeeee u bilo kojoj kombinaciji.Pravila sam ih sa višnjama,kruškama,trešnjama,možete kao nadjev staviti bundevu i malo cimeta,sir,orahe što god volite. Kada se ispeče trebate čekati da se ohladi i poslužiti ako možete čekati da se ohladi jer taj miris mmmmmmm……uvijek ali uvijek se opečem jer jednostavno ne mogu čekati da se ohladi…ma nema šanse !!!
SLATKE ŠTRUDLICE SA VIŠNJAMA I KRUŠKAMA
za 3 štrudle, trajanje pripreme 60 minuta
POTREBNO;
12 tankih kora za savijače (pite) oko 1/2 kg
300 g višanja(il inekog drugog voća borovnice, trešnje, ribane jabuke) ili sir
150 g krušaka-ja sam stavila kruške iz kompota
3 jaja
4 dcl tekućeg jogurta(dalje ta ista čaša od jogurta je za mjeru )
2 čaše šećera
2 čaše griza
2 vanilin šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
obavezno ribana korica limuna-ja imam domaći koji nije šprican
1 žličica arome vanilije
prstohvat cimeta za kruške
1 kockica maslaca za premazati štrudle
PRIPREMA
Umutiti jaja,šećer i vanilin šećer sa pjenjačom 2-3 minute,pa redom dodavati jogurt,griz,prašak za pecivo,ulje,aromu vanilije i ribanu koricu limuna (ako imam domaći limun ako ne onda stavim onaj citro iz vrećice malo,aromu limuna).Sve dobro promješajte i smjesa je spremna.
Uzmite 1 koru za savijače i na nju obilato nanesite 6-7 velikih žlica smjese,prekriti drugom korom i opet premazati sa smjesom,prekriti 3 korom i ponovno smjesa,prekriti 4 korom i na nju staviti samo 2 žlice smjese i na početak kore nadjev višnje i pažljivo,lagano i bez pritiskanja zarolati i prebaciti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Ponoviti postupak sa preostalih 8 kora.
Ja sam napravila 2 štrudle sa nadjevom od višanja i jednu sa nadjevom od krušaka.
Višnje se ne šećere,ni kruške također jedino u kruške dodati malo cimeta za aromu …
Kada ste srolali sve 3 štrudle i stavili ih na papir za pečenje premažite ih sa kockicom otopljenog maslaca.
Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 200 C 25-30 minuta dok ne dobiju lijepu boju.
Eh sada slijedi najteži dio kada su pečene prekrite ih krpom i ostavite da se ohlade (nema šanseee)
I pospite šećerom u prahu.
Savijača sa višnjama je poslužena sa kuglicom sladoleda vanilija burbon i kriškom domaćeg limuna.
Savijača sa kruškama uz dodatak malo cimeta i kruške iz kompota ….
Uživajte u štrudlicama,nadam se da će Vam se svidjeti…do idućeg recepta iz Kuhinje ispod duge
SLAVONSKI BROD, 2. svibnja 2025. – Na današnji dan prije 33 godine,...
02.05.2025. u 20:00
Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u suradnji s ins...
02.05.2025. u 18:00
SLAVONSKI BROD – Iako je prvi svibanj nerijetko rezerviran za političke go...
02.05.2025. u 10:00
Gospođa Ljiljana Puđa iz Slavonskog Broda čuva djelić ostavštine poznate...
01.05.2025. u 20:00
Okučani, 1. svibnja 2025. Točno trideset godina prošlo je od trenutka ka...
01.05.2025. u 08:00
Hitna pomoć – ta vječna trka s vremenom – ima svoj dan. Nacionalni d...
30.04.2025. u 20:00
Slavonski Brod, 30. travnja 2025. – Douglas, jedan od najprestižnijih lana...
30.04.2025. u 16:00
NOVA GRADIŠKA – U organizaciji Grada Nove Gradiške, Turistič...
30.04.2025. u 12:00
SLAVONSKI BROD – Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske (MIZ) pokrenulo...
30.04.2025. u 08:00
Dok broj stanovnika Hrvatske nezaustavljivo pada, broj zaposlenih u javnim i drž...
29.04.2025. u 20:00
Svečano i dostojanstveno obilježit će se jubilarna, 30. obljetnica vojno-redarst...
29.04.2025. u 18:00
Bez straha od kiše i s osmijehom na licu – tako će građani...
29.04.2025. u 08:00
Nakon ogromnog interesa koji je izazvala naša prva priča o starom groblju...
28.04.2025. u 14:00
- Sinoć se ovdje po prvi puta prikazivao domaći film pod nazivom „Srce zla...
27.04.2025. u 20:00
Bijela nedjelja, poznata i kao Mali Uskrs, obilježava se tjedan dana nakon Uskrs...
27.04.2025. u 08:00
Od 2. svibnja započinje isplata povrata poreza na dohodak za 2024. godinu, a pra...
26.04.2025. u 20:00