DObar tek!
Danas se osjećam kao zlatna ribica. Herr Varga poželio Currywurst. Princip je sljedeći: kobasice se ispeku i po želji izrežu na komadiće te se umaču u umak kojemu je osnovica ketchup. Ja ketchup ne volim, te sam skuhala svoj umak, bez kapi ulja, a za kobasice sam iskoristila prekrasne veganske Saše i Danijela Jakšića.
UMAK ZA CURRY KOBASICE (CURRYWURST)
POTREBNO:
Umak;
2 veće glavice luka
2 šalice kuhane rajčice
3 žlice curryja
3 žlice tamari ili shoyu umaka
sol
2 žličice šećera od kokosovog cvijeta 
PRIPREMA: Luk sam pirjala bez ulja, na vodi. Dodala sam rajčicu, kuhala 1 min. Nakon toga sam dodala ostale sastojke i kuhala dok se rajčica nije zgusnula. Sve sam usitnila štapnim mikserom.
Na tanjur stavimo umak, kobasice i sve posipamo još curryjem
pozdravi od Melite iz kuhinje ispod duge
                            
                            Kraj rujna donio je novu sliku financijskog stanja hrvatskih kućanstava. Prema p...
04.11.2025. u 15:00
                            
                            Na autocesti A3 od utorka, 4. studenoga, započinju radovi na postavljanju prvih...
03.11.2025. u 17:30
                            
                            Nakon svečane svjetske premijere pred prepunom osječkom dvoranom Gradski vrt, fi...
03.11.2025. u 12:30
                            
                            Kiša koja je jutros pala donijela je onaj poznati studeni u...
03.11.2025. u 07:50
                            
                            PRIČA UZ LIJEPU PEĆ (III.) Još nas jedna dogodovš...
02.11.2025. u 20:00
                            
                            SLAVONSKI BROD – Nakon jučerašnje vijesti o smrti Dalibora (Dade) &...
02.11.2025. u 12:00
                            
                            Igor Đaković, dugogodišnji službeni zastupnik i likvidator Škole n...
02.11.2025. u 08:21
                            
                            SLAVONSKI BROD – Prvi dan studenoga ponovno je donio važnu obavezu za sve...
02.11.2025. u 08:00
                            
                            Vilim Ditrich, zaljubljen „preko ušiju“ u lijepu crnku Mariju...
01.11.2025. u 20:00
                            
                            Uoči blagdana Svih svetih, na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu jučer je održa...
01.11.2025. u 12:00
                            
                            Porezna uprava objavila je nove liste poreznih dužnika u Hrvatskoj. U fokusu jav...
01.11.2025. u 07:10
                            
                            U kavani hotela Park, bez velike pompe i bez stvaranja distance između „fi...
31.10.2025. u 17:17
                            
                            Nakon što je Državni inspektorat potvrdio kako je na maloprodajnom mjestu...
31.10.2025. u 11:33
                            
                            Računalne prijevare nisu novost, ali s razvojem tehnologije prevaranti postaju s...
31.10.2025. u 10:00
                            
                            Državni inspektorat Republike Hrvatske potvrdio je izlijevanje goriva Eurodiesel...
31.10.2025. u 07:30
                            
                            Povodom blagdana Svih svetih, kada veliki broj građana posjećuje posljednja poči...
30.10.2025. u 20:00