Cilj je kuharskih radionica prezentacijom i degustacijom potaknuti djecu da konzumiraju zdrave namirnice
U organizaciji udruge studenata Futuri Magistri i Udruge kuhara Brodsko posavske županije, na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu jučer su održane kuharske radionice za djecu, na kojima su sudjelovali učenice i učenici 3. razreda osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Kako nam je rekla Marta Zečević, predsjednica Udruge studenata i studentica 5. godine ovog Fakulteta, cilj je ovih kuharskih radionica bio prezentacijom i degustacijom zdravih namirnica potaknuti djecu da konzumiraju sve te zdrave proizvode koje inače kod kuće vjerojatno ne bi kušali, poput poriluka, kelja i slično. „Želimo djeci posvijestiti važnost zdrave i pravilne prehrane, s tim da želimo naglasiti da sve namirnice mogu biti zdrave ako ih se jede u umjerenim količinama“, kaže Marta.
Radionice su vodili vrhunski hrvatski kuhari iz Podravke d.d., koja je inače poznata po djeci omiljenim Lino proizvodima, ali i kampanji „Zdravi odmor“, kojom promovira zdravu prehranu djece u hrvatskim školama.
„Nisam prvi puta u Slavonskom Brodu, uvijek rado dolazim u ovaj grad u kojemu, kako vidim, ima puno zainteresirane djece za kuhanje s povrćem i sa žitaricama. Podravka već šest godina radi ovaj projekt 'Zdravi odmor', pa smo u Slavonski Brod došli prikazati dio te naše kampanje, koju provodimo po svim školama u Hrvatskoj. U okviru tog projekta pripremili smo i recepte i normative za tjedne školske jelovnike, kroz cijelu školsku godinu. Cilj nam je u prehranu naše djece vratiti one zdrave, zaboravljene namirnice kao što su ječmena kaša, leća, heljda ili povrće poput kelja i poriluka“ rekao je tom prigodom 'kraljevski kuhar' Zlatko Sedlanić, glavni Podravkin promotor kulinarstva.
U kuharske radionice za djecu koje imaju za cilj promovirati zdravu prehranu uključila se i Udruga kuhara Brodsko posavske županije koja okuplja 50-ak članova. Predsjednik udruge Tihomir Krijan podsjeća kako članovi udruge, vrsni kuhari redovito sudjeluju i na državnim i međunarodnim kulinarskim natjecanjima, te svake godine postižu izvrsne rezultate.
Mališani koji su sudjelovali na kuharskoj radionici naučili su mijesiti tijesto, praviti rezance, pravilno guliti povrće, ribati mrkvu, miješati jelo u tavi, a posebno su bili oduševljeni dolaskom simpatičnog medvjeda Line, glavne maskote Podravkine Lino kuhinje.
Ivica Vlašić
Slavonski Brod dobio je novu adresu za istinske hedoniste – Vesuvio Pizza...
08.10.2025. u 21:45
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva najavilo je novu jesens...
08.10.2025. u 12:30
Ponos, emocije i zahvalnost ispunile su srca članica udruge „Sikirevački m...
08.10.2025. u 10:00
Kako bi građanima olakšali plaćanje računa i smanjili gužve na šal...
07.10.2025. u 20:00
Trideset i tri dana, 1250 kilometara i nebrojeno molitvi – toliko je treba...
07.10.2025. u 17:30
Vijest koja je potresla cijelu regiju – nakon kraće borbe sa zdravstvenim...
07.10.2025. u 13:55
Povodom Svjetskog dana učitelja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih i o...
07.10.2025. u 10:00
U Brodu na Savi plava plemenitaška krv nije baš potocima t...
05.10.2025. u 20:00
Otvorenje novog trgovačkog centra Stop Shop u Novoj Gradiški donijelo je...
05.10.2025. u 16:00
SLAVONSKI BROD – Hladna jutra, dimnjaci koji tek stidljivo dime i prazne t...
05.10.2025. u 08:00
U otvorenom pismu koje se proširilo društvenim mrežama, Pero Veoči...
04.10.2025. u 08:02
SLAVONSKI BROD – Ministarstvo demografije i useljeništva otvorilo j...
03.10.2025. u 14:00
U ljetnim mjesecima, dok se grad polako praznio i odmarao, u jednoj prostoriji S...
02.10.2025. u 19:00
Nova Gradiška od danas ima novu shopping destinaciju – STOP SHOP, p...
02.10.2025. u 16:00
Afrička svinjska kuga već mjesecima pogađa hrvatsko svinjogojstvo. Od početka 20...
02.10.2025. u 13:00
Borbeni avioni Rafale, koje je Hrvatska nedavno uvela u svoj ratni zrakoplovni a...
02.10.2025. u 10:30